Σπιτικά Πατατάκια

2013-02-22
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 7m
Εύκολα σπιτικά και υγιεινά πατατάκια!

Υλικά

  • 2 με 3 μέτριες πατάτες
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • σπορέλαιο
  • λίγη πάπρικα προαιρετικά

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, αφαιρούμε την περισσότερη φλούδα και με το ειδικό εργαλείο τις ξεφλουδίζουμε σε λεπτές φέτες.

Βήμα2

Προσέχουμε να είναι ομοιόμορφες στο πάχος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.

Δείτε επίσης:  Κουλουράκια Cookies της Γιαγιάς

Βήμα3

Τοποθετούμε τα πατατάκια σε ένα μπολ με νερό για 15 λεπτά για να μην κολλάνε τα πατατάκια μας.

Βήμα4

Έπειτα, τα στραγγίζουμε και βάζουμε σπορέλαιο να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι ή στη φριτέζα αν έχουμε.

Βήμα5

Τηγανίζουμε τα πατατάκια για 5-7 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Δείτε επίσης:  Γαρίδες Σαγανάκι

Βήμα6

Αφού τηγανιστούν τα τοποθετούμε σε ρολό κουζίνας για να αποβάλλουν το πολύ λάδι και να στεγνώσουν.

Βήμα7

Τέλος, σερβίρουμε αφού τα αλατίσουμε και ρίξουμε ρίγανη ή πάπρικα ότι μας αρέσει!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες