Κουραμπιέδες

2012-12-16
  • Servings : 70
  • Χρόνος προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος μαγειρέματος 25m

Υλικά

  • 250 γραμμάρια φυτίνη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι (1/2 ελαιόλαδο και 1/2 σπορέλαιο)
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα άσπρα χοντροκομμένα και ψημένα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κιλό αλεύρι περίπου

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Λιώνουμε το βούτυρο και τη φυτίνη είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Βήμα2

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα πιο μεγάλο μπολ που θα ζυμώσουμε τη ζύμη για τους κουραμπιέδες. Πεοσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για να διαλυθεί καλά.

Βήμα3

Στο φλιτζανάκι που έχουμε το κονιάκ ρίχνουμε τη σόδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κονιάκ με τη σόδα στο μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και το αυγό.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Κάστανο

Βήμα4

Στη συνέχεια, αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και να ζυμώνουμε. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι η ζύμη μας να είναι εύπλαστη και να ξεκολλάει από τα χέρια μας.

Βήμα5

Αν η ζύμη είναι λαδερή προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.

Βήμα6

Προσθέτουμε στη ζύμη τα αμύγδαλα και τα καρύδια και ζυμώνουμε να πάνε παντού.

Δείτε επίσης:  Λεμονάτο Μοσχαρίσιο Φιλέτο με Πουρέ Πατάτας

Βήμα7

Κατόπιν, παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη μας τα πατάμε να ανοίξουν σαν πίτες και με κουπ-ατ σχεδιάκια (αστέρια, καρδιές, μανιτάρια, μισοφέγγαρα, στρόγγυλα) δίνουμε σχήμα στους κουραμπιέδες μας.

Βήμα8

Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε ταψιά με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να έχουν ψηθεί καλά από κάτω.

Δείτε επίσης:  Στήθος Γαλοπούλας με Χυμό Πορτοκαλιού

Βήμα9

Με την ποσότητα των υλικών που χρησιμοποιήσαμε οι κουραμπιέδες μας βγαίνουν 2 και 1/2 με 3 ταψιά φούρνου.

Βήμα10

Μόλις ψηθούν τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά για 2 ώρες τουλάχιστον (όσο πιο κρύοι είναι τόσο πιο καλά) και μετά τους πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

FavoriteLoadingΕισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 13
Βαθμολογίστε τη συνταγή

13 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες