Λικέρ Ρόδι

2012-10-21
  • Χρόνος προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος μαγειρέματος 0m
  • Έτοιμο σε: 0m

Υλικά

  • 4 ρόδια
  • 1 lt τσίπουρο ή βότκα
  • 1/2 κιλό ζάχαρη και λίγο παραπάνω
  • 1 βάζο χωρητικότητας 1 κιλό
  • 2 ξύλα κανέλας

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Καθαρίζουμε τα ρόδια και τα βάζουμε σε ένα βάζο 1 κιλού.

Βήμα2

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και γεμίζουμε το βάζο με τσίπουρο, όσο πάρει.

Βήμα3

Αφήνουμε το βάζο στον ήλιο για 40 μέρες μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Που και που ανακινούμε το βάζο!

Βήμα4

Μετά το πέρας των ημερών αδειάζουμε το περιεχόμενο του βάζου σε ένα μπουκάλι σουρώνοντας πρώτα για να έχουμε ένα καθαρό ποτό.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 19
Βαθμολογίστε τη συνταγή

19 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recommend on Google

Η συνταγή της εβδομάδας

Ροδάκινο

Κομπόστα Ροδάκινο

Υλικά 3 κιλά ροδάκινα (με το χνούδι) 300 γραμμάρια ζάχαρη χυμό από 2 λεμόνια 3 βάζα των 750 γραμμαρίων Εκτέλεση Συνταγής Βήμα 1 Αρχικά, πλένουμε πολύ καλά τα... more

δες τη συνταγή
Ετικέτες