Μπισκοτάκια Νηστίσιμα Έκπληξη

2012-12-21
  • Servings : 80+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 25m

Υλικά

  • 1 ποτήρι ρετσίνα
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 250 γραμμάρια βούτυρο νηστίσιμο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 φαρίνα απ ή αλεύρι όσο πάρει με 1 και 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • λίγο σουσάμι
  • μαρμελάδα ροδάκινο, βερίκοκο ή φράουλα για το γέμισμα των πτι-φουρ

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για να διαλυθεί η ζάχαρη τελείως.

Δείτε επίσης:  Σαλάτα με όσπρια

Βήμα2

Προσθέτουμε τη ρετσίνα, το ξύσμα λεμονιού και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Βήμα3

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας αλεύρι και ζυμώνοντας.

Βήμα4

Μόλις η ζύμη μας γίνει αρκετά αφράτη και ξεκολλάει από τα χέρια μας με ευκολία είναι έτοιμη.

Βήμα5

Στρώνουμε σε ταψιά φούρνου λαδόκολλα (με αυτήν τη δόση βγαίνουν 4 ταψιά) και αρχίζουμε να φτιάχνουμε σχήματα με κουπ ατ (στρόγγυλα ή καρδούλες ή ορθογώνια).

Δείτε επίσης:  Τσιριχτά

Βήμα6

Παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη την πατάμε με το χέρι μας να ανοίξει έχοντας πάχος 1 εκ. και φτιάχνουμε τα σχεδιάκια.

Βήμα7

Βάζουμε τα κουλουράκια στο πρώτο ταψί που γεμίσαμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να ψηθούν καλά από κάτω.

Δείτε επίσης:  Τραχανάς με ντομάτα

Βήμα8

Αν θέλουμε σε μερικά ρίχνουμε λίγο σουσάμι.

Βήμα9

Συνεχίζουμε για να ψήσουμε και τα υπόλοιπα ταψιά.

Βήμα10

Αφού ψηθούν τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και κατόπιν παίρνουμε δύο δύο τα γεμίζουμε μέσα με μαρμελάδα και τα κάνουμε πτι-φουρ.

Βήμα11

Μπορούμε όμως να τα φάμε και σκέτα χωρίς μαρμελάδα, είναι πολύ νόστιμα.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 20
Βαθμολογίστε τη συνταγή

20 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες