Τιραμισού με παντεσπάνι

2013-03-21
  • Servings : 12+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 2:00 h

Υλικά

για το παντεσπάνι

1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι γάλα ζεστό

3 αυγά

3 κουταλιές κακάο

1 κουταλιά μπέικιν-πάουντερ

1 βανίλια

για το σιρόπι

2 φλιτζανάκια του καφέ εσπρέσο ή νες καφέ

2 κουταλιές της σούπας κακάο

1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό βρασμένο

10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

για την κρέμα

2 κρόκους αβγών

2 ασπράδια αυγών

2 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος για γλυκά

1 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού του τσαγιού άχνη ζάχαρη

1 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού τυρί κρέμα

2 ποτηράκια λικέρ

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού από το σιρόπι

για τη διακόσμηση

κοσκινισμένο κακάο ή τρίμματα σοκολάτας

Δείτε επίσης:  Πορτοκαλόπιτα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πρώτα ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

Βήμα2

Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.

Βήμα3

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στο φούρνο, για περίπου 40 λεπτά. Κατόπιν βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε οριζόντια σε δύο ίσες σε πάχος φέτες.

Βήμα4

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε το νερό και ανακατεύουμε σε αυτό όσο είναι καυτό τον καφέ, τη ζάχαρη και το κακάο.

Δείτε επίσης:  Τάρτα μπισκότου με κρέμα λεμονιού

Βήμα5

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Βήμα6

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη και κατόπιν, προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη κρέμα. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού από το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα7

Ενσωματώνουμε μια μια σπάτουλα τη μαρέγκα στην κρέμα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Βήμα8

Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο όσο χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Κατόπιν, ενσωματώνουμε και την σαντιγί στην κρέμα μας.

Δείτε επίσης:  Πουτίγκα

Βήμα9

Απλώνουμε τη μία φέτα παντεσπάνι σε μια πιατέλα ή ένα μεγάλο τάπερ. Το σιροπιάζουμε με το σιρόπι που φτιάξαμε και έπειτα, απλώνουμε μία στρώση κρέμας.

Βήμα10

Τοποθετούμε από πάνω την άλλη φέτα παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Αν είναι μπόλικη κρατάμε μερική στην άκρη και φτιάχνουμε ατομικά τιραμισού με πτι-μπερ σε μπολάκια.

Βήμα11

Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και λίγο πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με το κοσκινισμένο κακάο ή με τρίμματα σοκολάτας.

FavoriteLoadingΕισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 7
Βαθμολογίστε τη συνταγή

7 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες