Καλαμάρι Στιφάδο στο Φούρνο

2012-12-23
  • Servings : 5-6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

  • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας αραιωμένο με λίγο νερό
  • 1 ντομάτα μεγάλη κομμένη σε ροδέλες
  • 3 με 4 πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια προαιρετικά
  • 6 με 7 μεγάλα κρεμμύδια κόκκινα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 πακέτο καλαμάρι κατεψυγμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Καθαρίζουμε τα κομμάτια από το καλαμάρι και τα πλένουμε.

Βήμα2

Τα αφήνουμε να στραγγίσουν ενώ κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες.

Δείτε επίσης:  Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο

Βήμα3

Τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ή πήλινο (αν θα το ψήσετε σε φούρνο ξυλόσομπας) πρώτα τις πατάτες και τα κρεμμύδια και από πάνω το καλαμάρι.

Βήμα4

Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας.

Βήμα5

Προσθέτουμε τις ροδέλες ντομάτας, το φύλλο δάφνης και ψήνουμε στο φούρνο σκεπάζοντας το φαγητό με αλουμινόχαρτο στους 150-180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Δείτε επίσης:  Κότσι στο φούρνο
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 9
Βαθμολογίστε τη συνταγή

9 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες