Χριστουγεννιάτικα πουγκιά με μανιτάρια

2012-12-20
  • Servings : 24+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος μαγειρέματος 10m

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια από κονσέρβα
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 100 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • πιπέρι-αλάτι
  • 3-4 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • λίγη ρίγανη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Κατόπιν, τα σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο με το μαϊντανό το δυόσμο, το κρεμμύδι, και τη ρίγανη. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα2

Μόλις σοταριστούν, προσθέτουμε το κρασί, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι το μείγμα να απορροφήσει τα υγρά.

Δείτε επίσης:  Σοκολατάκια Βραχάκια

Βήμα3

Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, κόβοντας περιμετρικά για να σχηματίσουμε όμοια στρόγγυλα φύλλα. Βουτυρώνουμε καλά με ένα πινέλο κάθε στρόγγυλο φύλλο και χρησιμοποιούμε τρία φύλλα για τη βάση κάθε πουγκιού.

Βήμα4

Τοποθετούμε το μείγμα των μανιταριών στη μέση, κλείνουμε τα φύλλα και βουτυρώνουμε ξανά την εξωτερική τους πλευρά με ένα πινέλο. Ψήνουμε για 8'-10' μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε επίσης:  Κουλουράκια με αμύγδαλα και καφέ

Και το ορεκτικό μας είναι έτοιμο να κοσμήσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας!! Καλή Επιτυχία!!

FavoriteLoadingΕισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογίστε τη συνταγή

3 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες