Χοιρινό με Δαμάσκηνα

2013-01-02
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 3:00 h

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό
  • 8 με 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • χυμό από 3 πορτοκάλια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, άσπρο πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε το μπούτι και το βάζουμε σε μία γάστρα.

Βήμα2

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, ελαιόλαδο και δύο δάχτυλα νερό.

Βήμα3

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2-3 ώρες περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας.

Δείτε επίσης:  Χωριάτικη Μακαρονάδα

Βήμα4

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο ένα κομμάτι χοιρινό με λίγα δαμάσκηνα και αν θέλουμε συνοδεύουμε με λίγο πουρέ πατάτας.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες