Σπιτική Μαγιονέζα

2012-11-06
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 500 ml σπορέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το αλάτι και τους κρόκους των αυγών.

Βήμα2

Χτυπάμε ζωηρά με σύρμα, προσθέτοντας μερικές σταγόνες ξύδι, ώστε το μείγμα να γίνει λείο.

Δείτε επίσης:  Πάστα Ελιάς

Βήμα3

Ανακατεύοντας συνέχεια ρίχνουμε σπορέλαιο πολύ σιγά μέχρι να τελειώσει η ποσότητα. Προσέχουμε να μην μας κόψει η μαγιονέζα γιαυτό όσο ρίχνουμε σπορέλαιο χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μας.

Βήμα4

Ρίχνουμε σταγόνες ξύδι ενδιάμεσα.

Βήμα5

Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Η μαγιονέζα μας είναι έτοιμη μόλις δούμε ότι έχει τρεμουλιαστή και αφράτη υφή.

Δείτε επίσης:  Σάλτσα Ντομάτας της Γιαγιάς

Βήμα6

Διατηρείται σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο για 10 μέρες περίπου.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες