Πάστα Φλώρα

2013-03-09
  • Servings : 12
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βιτάμ soft σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1/2 φακελάκι μπέικιν
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
  • μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα ή βερίκοκο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε μια μικρή λεκάνη ή ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Δείτε επίσης:  Βάφλες της Λένας

Βήμα2

Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το κονιάκ και το μπέικιν και ανακατεύουμε.

Βήμα3

Αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και να ζυμώνουμε με το χέρι μας. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και αφράτη όχι πολύ σφιχτή.

Βήμα4

Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι στρώνουμε λίγη λίγη τη ζύμη μας στο ταψάκι σε σχήμα τάρτας (όχι πολύ χοντρή στρώση) και αφήνουμε λίγη ζύμη για τη διακόσμηση στο τέλος.

Δείτε επίσης:  Σοκολατάκια με λουκούμια

Βήμα5

Πάνω από τη ζύμη απλώνουμε τη μαρμελάδα που θα επιλέξουμε.

Βήμα6

Με τη ζύμη που αφήσαμε πλάθουμε σε μπαστουνάκια και φτιάχνουμε ένα σχέδιο πάνω από τη μαρμελάδα που απλώσαμε πριν.

Βήμα7

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 11
Βαθμολογίστε τη συνταγή

11 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες