Εύκολη κρέμα με φράουλες σε φόρμα

2013-04-19
  • Servings : 8+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 4:00 h

Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα…Ευχαριστούμε πολύ!

Υλικά

  • 1 γάλα εβαπορέ και ίση ποσότητα νερού
  • 3 με 4 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 με 4 κουταλιές ζάχαρη (παραλείψτε την μια αν το θέλετε πιο ελαφρύ)
  • 2 βανίλιες
  • 250 γραμμάρια φρέσκες φράουλες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί μαζί με τη ζάχαρη.

Δείτε επίσης:  Ραβανί με καρύδα

Βήμα2

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι (αρχικά τις 3 κουταλιές) και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

Βήμα3

Συνεχίζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα (αν χρειαστεί προσθέτουμε και την άλλη μια κουταλιά σιμιγδάλι).

Βήμα4

Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες.

Βήμα5

Καλύπτουμε μια μακρόστενη φόρμα με μεμβράνη που να καλύπτει και τα τοιχώματα. Απλώνουμε την μαρμελάδα στον πάτο της φόρμας.

Δείτε επίσης:  Τάρτα με πεπόνι

Βήμα6

Αδειάζουμε το μείγμα και καλύπτουμε με μεμβράνη και την επιφάνεια.

Βήμα7

Παγώνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο τουλάχιστον για 4-5 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Βήμα8

Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα και κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε παγωμένο!!!!!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογίστε τη συνταγή

1 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες