Τσιριχτά

2012-11-19

Υλικά

  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • αλεύρι όσο σηκώσει για μία μαλακή ζύμη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • μέλι με καρύδια ή μερέντα ή ζάχαρη για συνοδευτικό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε το αλεύρι, με το αλάτι, τη μαγιά και το νερό και τα ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη μας είναι αρκετά μαλακή, όχι όμως νερουλή, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.

Δείτε επίσης:  Γλυκιά Κολοκυθόπιτα

Βήμα2

Μόλις φουσκώσει ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Βήμα3

Βάζουμε το λάδι (αρκετό) να κάψει σε μια βαθιά κατσαρόλα.

Βήμα4

Κατόπιν, παίρνουμε με το χέρι μας λίγη ζύμη και την περνάμε ανάμεσα από τον αντίχειρα και τον δείκτη του χεριού έτσι ώστε να βγει σαν μπαλάκι.

Βήμα5

Παίρνουμε το μπαλάκι με το κουτάλι, το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.

Δείτε επίσης:  Παστίτσιο

Βήμα6

Τοποθετούμε τα τσιριχτά σε αποροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε όταν κρυώσουν ή όσο είναι ζεστά με μέλι και καρύδια.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 14
Βαθμολογίστε τη συνταγή

14 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες