Σαλιγκάρια Στιφάδο

2013-03-19
  • Servings : 5
  • Χρόνος προετοιμασίας : 1:20 h
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

  • 2 κιλά σαλιγκάρια
  • 7 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο πιπέρι καγιέν
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό ντομάτας ή τοματοπολτό αραιωμένο με λίγο νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε τα σαλιγκάρια πολύ καλά αδειάζοντας το νερό 3-4 φορές για να φύγουν όλα τα χώματα. Καλό είναι να τα πλένουμε στο νεροχύτη.

Δείτε επίσης:  Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο φούρνο

Βήμα2

Βάζουμε τα σαλιγκάρια να βράσουν για 1 ώρα σχεδόν μέχρι να αφρίσουν αλλάζοντας το νερό μία φορά.

Βήμα3

Έπειτα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Βήμα4

Καθαρίζουμε τα σαλιγκάρια με τη βοήθεια ενός πιρουνιού από το κέλυφός τους και τα ξεπλένουμε λίγο.

Βήμα5

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια μας και σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Δείτε επίσης:  Κοτόπουλο με Σάλτσα Μουστάρδας

Βήμα6

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σαλιγκάρια και τα αφήνουμε να αχνιστούν για 10' περίπου

Βήμα7

Έπειτα, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, 1 ποτήρι νερό, τη δάφνη, το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 1 ώρα σχεδόν μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

Βήμα8

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό και απολαμβάνουμε!

Δείτε επίσης:  Πικάντικο Κοκκινιστό Μοσχαράκι με Πατάτες Φούρνου
 
Καλή σας επιτυχία!!
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογίστε τη συνταγή

0 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες