Μακαρονόπιτα

2012-11-18
  • Servings : 12+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 35m

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια Νο 6

250 γραμμάρια φέτα

1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο

λίγη κανέλα

1 φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας

1 ποτήρι νερό

5 φύλλα κρούστας

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

2 κρεμμύδια περασμένα στο μούλτι

2 αυγά και λίγο γάλα χτυπημένα για το τέλος

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι και νερό. Τα σουρώνουμε αφού τα βράσουμε και βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα να κάψει. Τα τσιγαρίζουμε λίγο, τρίβουμε από πάνω τη φέτα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Δείτε επίσης:  Ψαρονέφρι σοτέ με χυμό πορτοκάλι και τζίντζερ

Βήμα2

Περνάμε τα κρεμμύδια από το μούλτι και ετοιμάζουμε τον κιμά.

Βήμα3

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε σε λίγο λαδάκι τα κρεμμύδια και τον κιμά να τα τσιγαρίσουμε λίγο.

Βήμα4

Κομματιάζουμε τον κιμά με μία ξύλινη κουτάλα και προσέχουμε να μην αφήσουμε μεγάλα κομμάτια.

Βήμα5

Κατόπιν, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό μαζί με αλάτι, πιπέρι και κανέλα και αφήνουμε να βράσει καλά.

Βήμα6

Μόλις εξατμιστεί όλο το νερό και μείνει η σάλτσα, ο κιμάς είναι έτοιμος.

Δείτε επίσης:  Γεμιστά με Κιμά

Βήμα7

Ανακατεύουμε τον κιμά (χωρίς το ζουμί του, θα το κρατήσουμε για να το ρίξουμε στα τελευταία φύλλα) με τα μακαρόνια και τη φέτα.

Βήμα8

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και αρχίζουμε να τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας. Βάζουμε ένα-ένα τα φύλλα λαδώνοντας τα με ένα πινέλο. Στο σύνολο θα βάλουμε τρία φύλλα, προσέχοντας να μην αφήνουμε κενά.

Βήμα9

Πάνω από τα φύλλα γεμίζουμε με τη γέμιση και κλείνουμε τα φύλλα που περισσεύουν έξω από το ταψί.

Βήμα10

Στρώνουμε άλλα δύο φύλλα (λαδώνοντας τα ένα ένα) πάνω από τη γέμιση και κλείνουμε καλά τις άκρες. Πριν τοποθετήσουμε το τελευταίο φύλλο ρίχνουμε το ζουμί του κιμά στο προτελευταίο φύλλο.

Δείτε επίσης:  Cupcakes λεμονιού με τζίντζερ και λευκή σοκολάτα

Βήμα11

Τοποθετούμε και το τελευταίο φύλλο και χτυπάμε τα δύο αβγά με λίγο γάλα. Αλείφουμε με ένα πινέλο την πίτα μας με το μείγμα αυγό και γάλα και έπειτα ψήνουμε την πίτα μας στο φούρνο για 35' περίπου στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει αρκετά.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.8 / 5)

4.8 5 10
Βαθμολογίστε τη συνταγή

10 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες