Συκώτι με Πιλάφι

2012-12-02
  • Servings : 5
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 45m

Υλικά

  • 1/2 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο σε λεπτές φέτες
  • λίγο νερό
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι άσπρο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε το συκώτι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και το βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με λίγο νεράκι στον πάτο της. Βράζουμε για 45' περίπου σε χαμηλή φωτιά.

Δείτε επίσης:  Φρικασέ

Βήμα2

Μόλις τελειώσει το νερό προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο το αφήνουμε να σιγοψηθεί γυρνώντας το ανά διαστήματα. Κατόπιν, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.

Βήμα3

Μόλις πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές το συκώτι μας είναι έτοιμο.

Βήμα4

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πλένουμε το ρύζι μας.

Βήμα5

Τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι σε μια μικρή κατσαρόλα. Μόλις ιδρώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα. Κατόπιν, ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό.

Δείτε επίσης:  Κοκκινιστό Κοτόπουλο

Βήμα6

Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράζει. Μόλις μαλακώσει και τελειώσει το νερό είναι έτοιμο. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και σκεπάζουμε με μία πετσέτα την κατσαρόλα μας.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογίστε τη συνταγή

4 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες