Τηγανητά Καλαμαράκια με Ρύζι

2013-03-17
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m

Υλικά

1 κιλό καλαμάρι φρέσκο κομμένο σε ροδέλλες

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι κίτρινο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 καρότο τριμμένο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

3 φλιτζάνια νερό

1 χούφτα καλαμπόκι κατεψυγμένο

για το κουρκούτι

1 αυγό χτυπημένο

1 ποτήρι νερό

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

αλεύρι μέχρι να δέσει το μείγμα μας

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε το αυγό με το νερό το μπέικιν και το αλεύρι με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Δείτε επίσης:  Ρύζι με Θαλασσινά (Paella με Θαλασσινά)

Βήμα2

Πλένουμε καλά τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε να στραγγίσουν τα καλαμαράκια μας.

Βήμα3

Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό σπορέλαιο να κάψει και αφού έχουν στραγγίσει τα καλαμαράκια τα βουτάμε στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα4

Αφήνουμε τα καλαμαράκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Δείτε επίσης:  Χταπόδι Κρασάτο

Βήμα5

Μόλις τηγανίσουμε τα καλαμαράκια ετοιμάζουμε το ρύζι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Βήμα6

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καλαμπόκι και έπειτα προσθέτουμε το ρύζι να τσιγαριστεί για 2-3 λεπτά (αφού το έχουμε πλύνει πρώτα).

Βήμα7

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το καρότο και το νερό και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει μέχρι να τελειώσει το νερό.

Δείτε επίσης:  Μακαρονάδα του Ψαρά

Βήμα8

Προς το τέλος, προσθέτουμε πιπέρι και σκεπάζουμε με μία πετσέτα το κατσαρολάκι μας.

Βήμα9

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο λίγα καλαμαράκια με ρύζι και μία φέτα λεμόνι.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες