Τρουφάκια με Επικάλυψη Λευκής Σοκολάτας

2012-12-17
  • Servings : 15
  • Χρόνος προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού περίπου φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 σφηνάκι λικέρ
  • 100 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο
  • 300 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα για την επικάλυψη
  • λίγη τρούφα χρωματιστή

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα2

Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, το λικέρ, τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Δείτε επίσης:  Πάστα Φλώρα

Βήμα3

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και με τα χέρια μας ζυμώνουμε. Μπορεί να μην μας χρειαστεί όλος ο χυμός. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή αλλά όχι πολύ υγρή. Προσέχουμε να πλάθεται.

Βήμα4

Αν είναι πολύ υγρή και δεν πλάθονται τα τρουφάκια, προσθέτουμε λίγο ινδοκάρυδο ακόμα ή λίγη φρυγανιά. Αντίθετα, αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού ακόμη ή λίγο γάλα.

Δείτε επίσης:  Κέικ Μανταρινιού

Βήμα5

Πλάθουμε τα τρουφάκια με βρεγμένα χέρια και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 1 ώρα τουλάχιστον.

Βήμα6

Μετά τη 1 ώρα βγάζουμε τα τρουφάκια από το ψυγείο και λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά.

Βήμα7

Βουτάμε ένα-ένα τα τρουφάκια στην κουβερτούρα και από πάνω πασπαλίζουμε με λίγη χρωματιστή τρούφα.

Δείτε επίσης:  Δροσιστικό Γλυκό Ψυγείου σαν...Πουτίγκα

Βήμα8

Τοποθετούμε τα τρουφάκια σε ένα δίσκο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.

Βήμα9

Αφού παγώσουν καλά τα βάζουμε σε χαρτάκια και σερβίρουμε.

Δείτε τη δημοσίευση της συνταγής στο περιοδικό «Στείλε τη συνταγή σου»

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες