Σοκολατόπιτα

2012-11-04
  • Servings : 15
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

1 τετράγωνο βιτάμ

2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι ζεστό νερό

1 φλιτζάνι κακάο όχι πολύ γεμάτο

ξύσμα πορτοκαλιού 

1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι

2 βανίλιες

3 αυγά χτυπημένα

1 μπέκιν

προαιρετικά

1 συσκευασία τριμμένα μπισκότα σοκολάτας γεμιστά (χωρίς τη γέμιση)

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, το ζεστό νερό και το κακάο σιγά σιγά.

Δείτε επίσης:  Κέικ με Μέλι και Κανέλα

Βήμα2

Αφού λιώσουν καλά τα υλικά αφαιρούμε από τη φωτιά και παίρνουμε μία γεμάτη κούπα από το μείγμα και την κρατάμε στην άκρη.

Βήμα3

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, το αλεύρι, τις βανίλιες , τα αυγά χτυπημένα, το μπέκιν, το ξύσμα πορτοκαλιού και το τριμμένο μπισκότο.

Δείτε επίσης:  Μπισκοτολούκουμο

Βήμα4

Ρίχνουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20' περίπου προσέχοντας να μην μας βγει στεγνή από μέσα. Καλό είναι επειδή ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα και από τον φούρνο του καθενός στα 15' να ελέγξουμε με ένα ξυλάκι αν βγαίνει στεγνό μέσα από τη σοκολατόπιτά μας.

Δείτε επίσης:  Κουλουράκια Cookies της Γιαγιάς

Βήμα5

Αφού βγάλουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο το κόβουμε μόλις κρυώσει λίγο και ρίχνουμε την κούπα που είχαμε κρατήσει με το αρχικό μείγμα μας. Αφήνουμε να απορροφήσει το υγρό και κατόπιν σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 7
Βαθμολογίστε τη συνταγή

7 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες