Κουλουράκια με αμύγδαλα και καφέ

2011-12-17

 

Υλικά

– 1 γιαούρτι 10% λιπαρά
– 2 κρόκοι αυγών
– 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
– 100 γραμμάρια αμύγδαλα κοπανισμένα
– 3 κουταλιές καφέ (διαλυμένο σε 4 κουταλιές νερό)
– 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 160 γραμμάρια ζάχαρη
– 1/2 φακελάκι ξερή μαγιά
– λίγη άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.

Δείτε επίσης:  Κέικ Μπισκότου

Βήμα2

Μέσα σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανοίγουμε στο κέντρο ένα λάκκο και ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, τους κρόκους, τον καφέ και το βούτυρο.

Βήμα3

Αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και μετά δουλεύουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα.

Βήμα4

Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια, τα πατάμε ελαφρά και τα τοποθετούμε πάνω σε ένα βουτυρωμένο ταψί.

Δείτε επίσης:  Τρουφάκια Καρότου

Βήμα5

Ψήνουμε τα κουλουράκια για 20 λεπτά.

Βήμα6

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Καλή σας επιτυχία!!!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 3
Βαθμολογίστε τη συνταγή

3 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες