Ψαρονέφρι με πατάτες φουρνιστές

2012-11-15
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 1:15 h

Υλικά

  • 5 μεγάλες πατάτες
  • 1 κουταλιά του γλουκού μουστάρδα
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 600 γραμμάρια ψαρονέφρι κομμένα σε μερίδες ή μπουκίτσες
  • λάδι για το σοτάρισμα
  • χυμό από 1/2 λεμόνι για το ψαρονέφρι
  • λίγο ελαιόλαδο για τις πατάτες

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζουμε το ψαρονέφρι για το σοτάρισμα ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι.

Δείτε επίσης:  Μοσχάρι με Ρύζι

Βήμα2

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και αρχίζουμε το σοτάρισμα για 15' περίπου μέχρι να πάρει χρώμα το ψαρονέφρι σε σιγανή φωτιά γυρνώντας το τακτικά.

Βήμα3

Σβήνουμε με το χυμό από το 1/2 λεμόνι και προσθέτουμε ρίγανη και λίγο πιπεράκι ακόμη.

Βήμα4

Αφήνουμε τα έτοιμα κομμάτια ψαρονέφρι σε μια πιατέλα.

Δείτε επίσης:  Κοτόπουλο με Μανιτάρια και Κρέμα Γάλακτος

Βήμα5

Ετοιμάζουμε τις πατάτες μας. Τις πλένουμε τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε στρόγγυλα κομμάτια. Τις τοποθετούμε στο ταψί μας και τους βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Βήμα6

Σε ένα ποτηράκι διαλύουμε τη μουστάρδα στο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το ταψί με τις πατάτες.

Βήμα7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40' μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες.

Δείτε επίσης:  Πέστροφες στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας

Βήμα8

Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες σερβίρουμε σε ένα πιάτο με λίγα κομμάτια ψαρονέφρι και προσθέτοντας επιπλέον ρίγανη αν θέλουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(3.3 / 5)

3.3 5 4
Βαθμολογίστε τη συνταγή

4 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες