Ωτία

2013-02-15
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 5m
Αγαπημένα όλων τα ωτία ή αλλιώς αυτιά, αναπόσπαστο κομμάτι της ποντιακής παράδοσης…

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 1/2 μπέϊκιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλεύρι όσο πάρει

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι το σπορέλαιο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Δείτε επίσης:  Σπιτική Λεμονάδα

Βήμα2

Δουλεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο να έχουμε μία σχετικά σφιχτή ζύμη αλλά εύπλαστη.

Βήμα3

Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη μας σε τρεις μπάλες. Κάθε μπάλα, την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη. Έπειτα, κόβουμε το φύλλο σε οριζόντιες και κάθετες λωρίδες έτσι ώστε να σχηματιστούν τετραγωνάκια.

Δείτε επίσης:  Γλυκό της στιγμής!

Βήμα4

Τρυπάμε τα σχηματισμένα τετραγωνάκια στη μέση και περνάμε την μία γωνία τους μέσα από την τρύπα έτσι ώστε να σχηματίσουμε αυτιά.

Βήμα5

Αφού τα φτιάξουμε όλα τα τηγανίζουμε σε μπόλικο σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα.

Βήμα6

Μόλις πάρουν χρώμα βγάζουμε τα αυτιά μας από το τηγάνι και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Δείτε επίσης:  Βαρένικα

Βήμα7

Τρώγονται και ζεστά αλλά και κρύα. Είναι ιδανικά και για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.1 / 5)

4.1 5 12
Βαθμολογίστε τη συνταγή

12 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες