Ψαρονέφρι Σοτέ με Πιλάφι Λαχανικών

2013-04-02
  • Servings : 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 50m

Ένα ιδανικό πιάτο είτε για μπουφέ είτε για μεζέ με καλή παρέα και κρασάκι!

Υλικά

  • 600 γραμμάρια ψαρονέφρι κομμένα σε μερίδες ή μπουκίτσες
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • λάδι για το σοτάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού κίτρινο ρύζι
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αρακά κατεψυγμένο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φασολάκια κατεψυγμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Δείτε επίσης:  Φασόλια Γίγαντες

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζουμε το ψαρονέφρι για το σοτάρισμα: Το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε αλάτι ρίγανη και πιπέρι.

Βήμα2

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και αρχίζουμε το σοτάρισμα για 15' περίπου μέχρι να πάρει χρώμα το ψαρονέφρι σε σιγανή φωτιά γυρνώντας το τακτικά.

Βήμα3

Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε ρίγανη και λίγο πιπεράκι ακόμη.

Δείτε επίσης:  Κότσι στο φούρνο

Βήμα4

Αφήνουμε τα έτοιμα κομμάτια ψαρονέφρι σε μια πιατέλα.

Βήμα5

Ετοιμάζουμε το πιλάφι μας. Αρχικά, πλένουμε πολύ καλά το ρύζι και αφαιρούμε τα σκουπιδάκια που ενδέχεται να έχει.

Βήμα6

Σε μια μικρή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το καλαμπόκι, τον αρακά και τα φασολάκια για 4-5 λεπτά.

Βήμα7

Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί για 3-4 λεπτά.

Δείτε επίσης:  Μανιτάρια με Χωριάτικα Λουκάνικα

Βήμα8

Έπειτα, προσθέτουμε το νερό, αλάτι και αφήνουμε το ρύζι να βράσει μέχρι να τελειώσει το νερό. Ανακατεύουμε που και που και μόλις τελειώσει το νερό προσθέτουμε το βούτυρο.

Βήμα9

Ανακατεύουμε για να λιώσει το βούτυρο και να δέσει με το πιλάφι μας. Τέλος, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και με το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογίστε τη συνταγή

4 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες