Τάρτα μπισκότου με κρέμα λεμονιού

2011-12-28

Υλικά

για την τάρτα

1 και 1/2 πακέτα πτι-μπερ

200 γραμμάρια μαλακό βούτυρο λιωμένο

100 γραμμάρια καρυδόψιχα τριμμένη

φρουί γλασέ για τη διακόσμηση

για την κρέμα λεμονιού

660 ml γάλα φρέσκο

7 κοφτές κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια

χυμός από 1 και 1/2 λεμόνι

ξύσμα 1 λεμονιού

11 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη

για τις καραμελωμένες φλούδες λεμονιού

λωρίδες από τη φλούδα ενός λεμονιού

1/2 φλιτζάνι νερό

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

για τη βάση

Βήμα 1

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα αναμειγνύουμε με την τριμμένη καρυδόψιχα.

Βήμα 2

Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα από τα μπισκότα και τα καρύδια.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.

Δείτε επίσης:  Μαρμελάδα Σύκο

Βήμα 4

Βάζουμε αλουμινόχαρτο σε μια ταρτιέρα 23 εκατοστών περίπου και στρώνουμε μέσα το μείγμα μας ομοιόμορφα. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Όσο η βάση μας παγώνει ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού

Βήμα 1

Από τα 660 ml γάλα βάζουμε μισό φλιτζάνι του τσαγιού και το κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει.

Βήμα 3

Μέσα στο φλιτζάνι με το γάλα διαλύουμε τη σκόνη άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και διαλύουμε τα υλικά με ένα σύρμα.

Βήμα 4

Μόλις το γάλα πάρει βράση ρίχνουμε το μείγμα με τη ζάχαρη και τη σκόνη άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε ταυτόχρονα με ένα σύρμα.

Δείτε επίσης:  Χιονούλα

Βήμα 5

Αφήνουμε την κρέμα μας να βράσει ανακατεύοντας που και που. Μόλις αρχίσει να βράζει έντονα ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

Βήμα 6

Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα μας την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.

Συναρμολόγηση τάρτας

Βήμα 1

Μετά τη μία ώρα αναμονής βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε μέσα την κρέμα.

Βήμα 2

Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες τουλάχιστον και έπειτα, την διακοσμούμε.

Βήμα 3

Ετοιμάζουμε τις καραμελωμένες φλούδες λεμονιού: Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, χωρίς να την αφήσουμε να βράσει.

Δείτε επίσης:  Πατσαβουρόπιτα αλλιώς

Βήμα 4

Δυναμώνουμε τη φωτιά και χωρίς να ανακατέψουμε το μείγμα το βράζουμε μέχρι να γίνει σκούρο το σιρόπι. Προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιού και τις βράζουμε για 5′. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 5

Διακοσμούμε την τάρτα μας τις καραμελωμένες φλούδες λεμονιού ή με φρουί γλασέ και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Εναλλακτικός Τρόπος Σερβιρίσματος

Μπορούμε να διακοσμήσουμε την τάρτα μας και με φλούδες σοκολάτας και φέτες μπανάνας. Απλά κόβουμε ένα κομμάτι και στη συνέχεια τοποθετούμε τη φλούδα από τη σοκολάτα και τις φέτες μπανάνας.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 10
Βαθμολογίστε τη συνταγή

10 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες