Βάψιμο Πασχαλινών Αυγών (με κρεμμύδια)

2013-05-02

Με τα κρεμμύδια πετυχαίνουμε κεραμμυδοκαφέ χρώμα! Πάμε να ξεκινήσουμε!

Υλικά

  • αρκετές φλούδες από κρεμμύδια κόκκινα και άσπρα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
  • τα αυγά που θα βάψουμε
  • νερό να σκεπάζει τα αυγά
  • βαμβάκι και ελαιόλαδο για το γυάλισμα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βγάζουμε τα αυγά που θέλουμε να βάψουμε από το ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν να τα βάψουμε για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και να μην σπάσουν. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε. - Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τις φλούδες από τα κρεμμύδια.

Δείτε επίσης:  Κέικ με Μαρμελάδα

Βήμα2

Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό και το ξύδι να βράσουν και προσθέτουμε τα αυγά σιγά σιγά προσέχοντας να μην μας σπάσουν.

Βήμα3

Έχουμε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό και μόλις αρχίσουν να βράζουν μετράμε 20 λεπτά. Όσο περισσότερο χρόνο αφήσουμε τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα (χωρίς να βράζουν) τόσο πιο όμορφο χρώμα θα πετύχουμε!

Δείτε επίσης:  Πασχαλινά Κουλουράκια (με αμμωνία)

Βήμα4

Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα αυγά προσθέτοντας λίγο ξύδι σε κάθε παρτίδα που βάζουμε στην κατσαρόλα.

Βήμα5

Μόλις βάψουμε όλα τα αυγά τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και στη συνέχεια, παίρνουμε λίγο βαμβάκι εμποτισμένο με λίγο ελαιόλαδο και γυαλίζουμε τα αυγά μας.

Βήμα6

Αφού τα γυαλίσουμε τα αφήνουμε πάλι να στεγνώσουν λίγο και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στις θήκες μας

Δείτε επίσης:  Μπισκοτάκια Νηστίσιμα Έκπληξη
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογίστε τη συνταγή

4 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες