Κέικ με Μαρμελάδα

2013-03-13
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m
Το απόλυτο συνοδευτικό για τον καφέ μας!

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 τετράγωνο βιτάμ
  • 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • μαρμελάδα πορτοκάλι
  • προαιρετικά ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο με το μίξερ να αφρατέψουν και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Βήμα2

Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού σιγά-σιγά.

Δείτε επίσης:  Τρουφάκια Καρότου

Βήμα3

Ανακατεύουμε το αλεύρι (αφού το έχουμε κοσκινίσει) με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μίξερ.

Βήμα4

Συνεχίζουμε το χτύπημα όσο προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και τη μαστίχα.

Βήμα5

Η ζύμη μας θα είναι αφράτη αλλά όχι υγρή. Την βάζουμε σε μία βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Δείτε επίσης:  Καρυδόπιτα

Βήμα6

Δοκιμάζουμε πάντα μετά τη μισή ώρα με ένα μαχαιράκι ή ένα ξυλάκι να δούμε αν βγαίνει στεγνό από το κέικ μας για να καταλάβουμε ότι έχει ψηθεί.

Βήμα7

Αφού ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το ξεφορμάρουμε μετά από 10' σε μια πιατέλα.

Βήμα8

Αφήνουμε για άλλα 10' λεπτά το κέικ να κρυώσει και κατόπιν, το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε δύο κομμάτια.

Δείτε επίσης:  Κέικ Καρότου

Βήμα9

Προσθέτουμε τη μαρμελάδα στο κάτω μέρος του κέικ και κατόπιν, τοποθετούμε το άλλο κομμάτι από πάνω πιέζοντας καλά για να κολλήσουν μεταξύ τους.

Βήμα10

Μπορούμε αν θέλουμε να πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη στο τέλος, αλλά και σκέτο είναι πεντανόστιμο!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(3.9 / 5)

3.9 5 7
Βαθμολογίστε τη συνταγή

7 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες