Κοφτό Μακαρονάκι με Τυρί Κρέμα και Μπέικον

2012-12-13
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m
Μπορείτε να δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο παραπάνω, όπως παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Mega «Παρέα στην κουζίνα»

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
  • 4 με 5 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί κρέμα
  • λίγο λευκό κρασί (1/3 από ένα ποτηράκι)
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
  • μπόλικο πιπέρι
  • αλάτι
  • αρκετή ρίγανη
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κλωναράκι μαϊντανό ή λίγη φρέσκια ρίγανη για το στόλισμα
Δείτε επίσης:  Χοιρινή τηγανιά με Σάλτσα Γιαουρτιού

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε αλατισμένο νερό.

Βήμα2

Όσο βράζουν τα μακαρόνια ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το μπέικον ή το ζαμπόν (για πιο ελαφριά γεύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαλοπούλα βραστή).

Βήμα3

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον και το κρεμμυδάκι για μερικά λεπτά.

Δείτε επίσης:  Υβριστόν

Βήμα4

Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασάκι και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.

Βήμα5

Με ένα σύρμα ή με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε λίγο, προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη,πιπέρι και αρκετή ρίγανη και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει και να δέσει.

Βήμα6

Προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα μας και ανακατεύουμε.

Δείτε επίσης:  Μοσχάρι με Σπανάκι

Βήμα7

Στολίζουμε με ένα κλωναράκι μαϊντανό ή με φρέσκια ρίγανη.

 

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.9 / 5)

4.9 5 14
Βαθμολογίστε τη συνταγή

14 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες