Πορτοκάλι γλυκό

2012-10-13

Υλικά

(για 60 κομμάτια)

10 μεγάλα χοντρόφλουδα πορτοκάλια

για το σιρόπι

5 ποτήρια νερό

1 και 1/2 κιλό ζάχαρη

100 γραμμάρια γλυκόζη

1/2 κουταλάκι του γλυκού ξινό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα καθαρίζουμε από την κορυφή και το κάτω μέρος τους.

Βήμα2

Με το ειδικό εργαλείο ξύνουμε τα πορτοκάλια και αφαιρούμε την χοντρή φλούδα.

Βήμα3

Έπειτα, καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, κόβουμε μεγάλες λωρίδες και κρατάμε τις φλούδες τους.

Βήμα4

Στρίβουμε κάθε κομμάτι φλούδας, σφίγγοντάς το καλά, και περνάμε ένα ένα τα κομμάτια σε κλωστή με μια χοντρή βελόνα.

Δείτε επίσης:  Δροσιστικό Γλυκό Ψυγείου σαν...Πουτίγκα

Βήμα5

Σχηματίζουμε δεκάδες και κατόπιν, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα.

Βήμα6

Αφού τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια βάζουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι ίσα που να σκεπάζει τις φλούδες μας και τις αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά.

Βήμα7

Μόλις το νερό γίνει κίτρινο αλλάζουμε το νερό και προσθέτουμε άλλο. Ξαναβράζουμε τις φλούδες και όταν γίνει το νερό κίτρινο πάλι, περιμένουμε 10 λεπτά ακόμα, και έπειτα αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα τρυπητό μπολ.

Δείτε επίσης:  Φλογέρες

Βήμα8

Ξεπλένουμε καλά τις φλούδες και έπειτα τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Κατόπιν, αφαιρούμε την κλωστή από τις δεκάδες που δημιουργήσαμε.

Βήμα9

Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι: βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Βήμα10

Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα κομμάτια από τις φλούδες μας. Βράζουμε για μιάμιση ώρα περίπου δοκιμάζουμε και αφήνουμε το γλυκό για ένα βράδυ να δέσει στο σιρόπι του.

Δείτε επίσης:  Αμυγδαλόπιτα

Βήμα11

Την επόμενη ημέρα, δένουμε ξανά το γλυκό μας προσθέτοντας στην κατσαρόλα τη γλυκόζη και το ξυνό και βράζοντάς το για μισή ώρα ακόμη περίπου.

Βήμα12

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το τοποθετούμε σε βάζα.

Συμβουλή!!

Δεν πετάμε τίποτα!!
Με τα ολόκληρα πορτοκάλια μπορούμε να φτιάξουμε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι ή να τα λιώσουμε στο μούλτι και να τα κάνουμε μία υπέροχη μαρμελάδα πορτοκάλι!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(3.6 / 5)

3.6 5 13
Βαθμολογίστε τη συνταγή

13 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες