Κέικ η Φωλιά του Πορτοκαλιού

2012-11-27
  • Servings : 16
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m

Υλικά

1 κούπα βούτυρο

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

4 αυγά

2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

χυμό από 1 μεγάλο ή από 2 μικρά πορτοκάλια

βούτυρο για τη φόρμα

1 μπέκιν πάουντερ

για το γλάσο

125 γραμμάρια κουβερτούρα

3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού κρέμα γάλακτος

για τη φωλιά

ψιλές φέτες πορτοκάλι

σιρόπι από οποιοδήποτε γλυκό ή κοσπόστα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι.

Δείτε επίσης:  Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Βήμα2

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέκιν και το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ.

Βήμα3

Τέλος, προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη ζύμη.

Βήμα4

Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και τοποθετούμε το μείγμα μας.

Βήμα5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 40 λεπτά περίπου. - Μόλις ψηθεί το κέικ το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να ξεκολλήσει από τη φόρμα και κατόπιν το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.

Δείτε επίσης:  Γεμιστά Κουλουράκια Καρδιές (Αγίου Βαλεντίνου)

Βήμα6

Ετοιμάζουμε το γλάσο: λιώνοντας σε χαμηλή φωτιά την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύοντας. Μόλις ανακατευτούν καλά αποσύρουμε από τη φωτιά και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με τα γλάσο (θα πέσει και λιγάκι στα πλάγια).

Βήμα7

Κατόπιν, κόβουμε λεπτές φέτες από πορτοκάλι τις περνάμε από σιρόπι και γεμίζουμε τη φωλιά που έχει στη μέση το κέικ μας.

Δείτε επίσης:  Εκμέκ με Τσουρέκι

Βήμα8

Σερβίρουμε το κέικ με λίγες φέτες πορτοκάλι.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες