Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας

2013-04-12
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m

Υλικά

  • 6 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες χλιαρό νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • 6 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 φαρίνα
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Διαλύουμε στο νερό με ένα σύρμα τη ζάχαρη, το κακάο, το σπορέλαιο, το ξύδι, τις βανίλιες και το ξύσμα από το πορτοκάλι.

Δείτε επίσης:  Κέικ Μπισκότου

Βήμα2

Μόλις διαλυθούν πολύ καλά τα υλικά μας αρχίζουμε να προσθέτουμε τη φαρίνα. Αρχικά, ανακατεύουμε με το σύρμα ίσα ίσα να γίνει το πρώτο ανακάτεμα και κατόπιν, χτυπάμε τη ζύμη στο μίξερ.

Βήμα3

Η ζύμη μας θα είναι λίγο υγρή! Θα πρέπει να τη χτυπήσουμε στο μίξερ για 5 λεπτά τουλάχιστον σε δυνατή ταχύτητα.

Δείτε επίσης:  Σαλάτα με Μαρούλι και Κόκκινα Φασόλια

Βήμα4

Βάζουμε τη ζύμη μας σε μία βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Μόλις το ξυλάκι που θα δοκιμάσουμε ή το μαχαιράκι βγαίνουν από το κέικ καθαρά τότε είναι έτοιμο.

Βήμα5

Αν σας φαίνεται μαλακό μην το ψήσετε παραπάνω γιατί δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Δείτε επίσης:  Πιπεριές Φλωρίνης

Βήμα6

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και κατόπιν, το ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.

Βήμα7

Σερβίρουμε αφού το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 8
Βαθμολογίστε τη συνταγή

8 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες