Χοιρινό με πράσα

2012-11-04
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 1:20 h

Υλικά

  • 1/2 κιλό χοιρινό κρέας
  • 2 κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κιλό πράσα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 3 μικρά καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε καλά τα πράσα τα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα.

Βήμα2

Βράζουμε το κρέας μας και μέχρι να μαλακώσει αρκετά (για περίπου 30-40 λεπτά). Κρατάμε στην άκρη 2 κούπες από το ζωμό του.

Δείτε επίσης:  Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Βήμα3

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμύδια, τα καρότα και τα πράσα. Μόλις μαραθούν τα λαχανικά μας προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το χοιρινό και το ζωμό από το χοιρινό που κρατήσαμε στην άκρη.

Βήμα4

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και το ψιλοκομμένο σέλινο. Αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά ακόμη περίπου.

Δείτε επίσης:  Μακαρονόπιτα

Βήμα5

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό το φαγητό μας.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες