Νηστίσιμα Κουλουράκια με Λάδι και Πορτοκάλι
2013-04-10- Κατηγορία: Γλυκά, Κουλουράκια, Νηστίσιμα, Πασχαλινές Συνταγές
-
Εισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
- Servings : 40
- Χρόνος προετοιμασίας : 30m
- Χρόνος μαγειρέματος 15m
Υλικά
- 2 ποτήρια λάδι (μισό -μισό σπορέλαιο ελαιόλαδο)
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
- 1 φλιτζανάκι-σφηνάκι κονιάκ
- 1 κουταλιά κανελογαρίφαλλο
- αλεύρι για όλες τις χρίσεις όσο σηκώσει (περίπου 1 και 1/2 κιλό)
- σουσάμι
Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα1
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υγρά με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε καλά να αφρίσει. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και τα προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Δεν θέλουμε η ζύμη μας να είναι σφιχτή!
Βήμα2
Αν χρειαστεί ζυμώνουμε λίγο με το χέρι ώσπου να μην κολλάει στα δάχτυλα η ζύμη. Μόλις μπορούμε να πλάσουμε σε κορδόνι η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Βήμα3
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλάθουμε τα κουλουράκια περνώντας τα κορδόνια από σουσάμι (πασπαλίζουμε την επιφάνεια και περνάμε το κορδόνι πριν το κλείσουμε σε κουλουράκι).
Βήμα4
Αραδιάζουμε σε ταψί αλάδωτο με λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε στην αρχή κάτω και μόλις βάλουμε το δεύτερο ταψί ανεβάζουμε λίγο πάνω για να πάρουν χρώμα. Χρειάζονται γύρω στα 10-15' λεπτά ανάλογα πάντα και με το φούρνο.
Βήμα5
Τα διατηρούμε σε τάπερ. Γίνονται 4 ταψιά μεγάλα κουλούρια ή περισσότερα αν τα πλάσουμε πιο μικρά.


Μέσος όρος βαθμολογίας
(4.4 / 5)
13 people rated this recipe