Πικάντικο Κοκκινιστό Μοσχαράκι με Πατάτες Φούρνου

2013-03-10
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος μαγειρέματος 1:30 h

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια και βρασμένα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό από το βρασμένο μοσχάρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ντομάτα τριμμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας τοματοπολτό
  • 1 ποτήρι νερό
  • πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 10 μεσαίες πατάτες
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • λίγο νεράκι
  • 2 σπυριά μπαχάρι
Δείτε επίσης:  Μελιτζάνες Παππουτσάκια

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε το μοσχάρι μέχρι να μαλακώσει και κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό.

Βήμα2

Αφού κρυώσει, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά.

Βήμα3

Προσθέτουμε και τα κομμάτια από το μοσχάρι μας. Τα αφήνουμε για 2 λεπτά να τσιγαριστούν και κατόπιν, προσθέτουμε το ζωμό, το χυμό ντομάτας και τον τοματοπολτό.

Δείτε επίσης:  Γιουβέτσι Κοτόπουλο

Βήμα4

Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν , την γλυκιά πάπρικα, το μπαχάρι, το θυμάρι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.

Βήμα5

Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

Βήμα6

Για τις πατάτες, Τις πλένουμε πολύ καλά, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Δείτε επίσης:  Κοκκινιστό Μοσχαρίσιο Φιλέτο

Βήμα7

Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Βήμα8

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες, προσθέτουμε νεράκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Βήμα9

Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες μας σερβίρουμε το φαγητό μας και απολαμβάνουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 7
Βαθμολογίστε τη συνταγή

7 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες