Βάψιμο Πασχαλινών Αυγών (με Παντζάρια)

2013-05-02

Σήμερα την Κόκκινη Πέμπτη η παράδοση μας προστάζει να βάψουμε κόκκινα τα αυγά μας..Η αγαπημένη σας «γιαγιά»,λοιπόν, σας προτείνει έναν οικολογικό και παραδοσιακό τρόπο για τη βαφή των αυγών σας..!!


Υλικά

  • 1 και 1/2 κιλό παντζάρια
  • 1 φλιτζανάκι του τσαγιού ξύδι
  • 50 αυγά
  • νερό να σκεπάζει τα αυγά
  • ελαιόλαδο για το γυάλισμα
  • βαμβάκι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βγάζουμε τα αυγά που θέλουμε να βάψουμε από το ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν να τα βάψουμε για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και να μην σπάσουν. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε.

Δείτε επίσης:  Πασχαλινή Σαλάτα

Βήμα2

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα παντζάρια. - Βάζουμε μόνο το κάτω μέρος των παντζαριών να βράσουν (αφού τα ψιλοκόψουμε) σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό. Τα φύλλα τα βράζουμε ξεχωριστά και τα κρατάμε για σαλάτα.

Βήμα3

Μόλις βράσουν και είναι έτοιμα τα παντζάρια, τα αφαιρούμε και σουρώνουμε το ζουμί τους σε μία άλλη κατσαρόλα έτσι ώστε να είναι καθαρό.

Βήμα4

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ξύδι και λίγα ψιλοκομμένα παντζάρια. Πολύ προσεκτικά τοποθετούμε τα αυγά στην κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο.

Δείτε επίσης:  Αρνάκι στο Φούρνο με Ολόκληρες Πατάτες

Βήμα5

Συνεχίσουμε να προσθέτουμε αυγά μέχρι να μην έχουν πολύ μεγάλα κενά μεταξύ τους. - Έχουμε τη φωτιά στο χαμηλό για να μην μας σπάσουν τα αυγά κατά τον βρασμό.

Βήμα6

Μόλις αρχίσει ο βρασμός μετράμε 20′ και στη συνέχεια τα βγάζουμε ένα ένα με ένα κουτάλι προσεκτικά και τα αφήνουμε σε ένα μεγάλο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας.

Βήμα7

Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα αυγά προσθέτοντας λίγο ξύδι σε κάθε παρτίδα που βάζουμε στην κατσαρόλα.

Δείτε επίσης:  Μαγειρίτσα

Βήμα8

Μόλις βάψουμε όλα τα αυγά τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και στη συνέχεια, παίρνουμε λίγο βαμβάκι εμποτισμένο με λίγο ελαιόλαδο και γυαλίζουμε τα αυγά μας.

Βήμα9

Αφού τα γυαλίσουμε τα αφήνουμε πάλι να στεγνώσουν λίγο και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στις θήκες μας.


Για πιο έντονο κόκκινο χρώμα αφήνουμε τα αυγά στο ζουμί που έβρασαν για μία νύχτα.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 4
Βαθμολογίστε τη συνταγή

4 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες