Εναλλακτικό Τζατζίκι με παντζάρι

2013-01-02
  • Servings : 8
  • Χρόνος προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος μαγειρέματος 10m

Υλικά

  • 1 κιλό παντζάρια
  • 2 μήλα
  • 2 σκόρδα
  • ξύδι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι (1 κιλού)
  • 150 γραμμάρια καρύδια κοπανισμένα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα παντζάρια. Τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Βήμα2

Περνάμε τα παντζάρια και τα μήλα από τον τρίφτη και τα στραγγίζουμε.

Βήμα3

Ψιλοκόβουμε τα 2 σκόρδα και τα προσθέτουμε στα παντζάρια και στα μήλα.

Δείτε επίσης:  Χούμους με ρεβίθια

Βήμα4

Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύδι και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα5

Σε ένα μπολ ορθογώνιο ή τετράγωνο βάζουμε μία στρώση από το μείγμα και από πάνω βάζουμε μία στρώση γιαούρτι που το έχουμε ανακατέψει με τα καρύδια.

Βήμα6

Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις για άλλη μία φορά και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 1 νύχτα.

Δείτε επίσης:  Πράσινη σαλάτα με goji berries

Βήμα7

Την επόμενη ημέρα ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες