Γεμιστά με Κιμά

2013-02-11
  • Servings : 10+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m
 

Υλικά

  • 10 ντομάτες μέτριες ή 10 κόκκινες πιπεριές
  • 10 μεσαίες πιπεριές
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι άσπρο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
 

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε όλα τα λαχανικά καλά και το ρύζι.

Βήμα2

Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και πιπεριές που έχουμε για γέμισμα, ώστε να ανοίγει σαν καπάκι. Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.

Δείτε επίσης:  Χοιρινό μελένιο με αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα

Βήμα3

Τοποθετούμε τις ντομάτες και τις πιπεριές στο ταψί.

Βήμα4

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε πολύ καλά

Βήμα5

Προσθέτουμε το ρύζι, το μαϊντανό και τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα6

Αλατοπιπερώνουμε τη γέμιση και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.

Δείτε επίσης:  Χοιρινή Τηγανιά με Πιπεριές και Μανιτάρια

Βήμα7

Γεμίζουμε προσεκτικά τις ντομάτες και τις πιπεριές.

Βήμα8

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ταψί μαζί με 3 κούπες νερό.

Βήμα9

Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο με κλειστό καπάκι στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου. Προς το τέλος, ανοίγουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δείτε επίσης:  Φαρφάλε και Πέννες ολικής με κρέμα γάλακτος, καλαμπόκι και γαλοπούλα

Συμβουλή

Μπορούμε να κρατήσουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες για να φτιάξουμε σάλτσα ντομάτας και είτε να τη χρησιμοποιήσουμε για τα γεμιστά μας είτε να τη φυλάξουμε στο ψυγείο για επόμενη χρήση!
 
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες