Λεμονάτο Κοτόπουλο στην Κατσαρόλα

2013-03-01
  • Servings : 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 4 στήθη από κοτόπουλο καθαρισμένα και βρασμένα
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • χυμό από 1 και 1/2 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό από το κοτόπουλο που βράσαμε
  • λίγο μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και τσιγαρίζουμε σε αυτό για λίγα λεπτά το κοτόπουλο.

Δείτε επίσης:  Μακαρονάδα στα Κόκκινα

Βήμα2

Προσθέτουμε και το κρεμμύδι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί και αυτό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα3

Προσθέτουμε και το λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά το ζωμό από το κοτόπουλο με τη μουστάρδα.

Βήμα4

Σβήνουμε το κοτόπουλο με το χυμό λεμονιού και το ζωμό από το κοτόπουλο.

Δείτε επίσης:  Κοτόπουλο με πλιγούρι στο φούρνο

Βήμα5

Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας ανακατεύοντας που και που.

Βήμα6

Τέλος, προσθέτουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε με πιλάφι ή πουρέ πατάτας.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 7
Βαθμολογίστε τη συνταγή

7 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες