Αμυγδαλόπιτα

2013-10-13
  • Servings : 16
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 6 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
  • 6 φλιτζανάκια του καφέ αμυγδαλόψιχα σε σκόνη
  • 6 φλιτζανάκια του καφέ σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο
  • 1 βανίλια
  • αμύγδαλο φιλέ για το σεβίρισμα
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αφού συγκεντρώσουμε όλα τα υλικά μας αλέθουμε τα αμύγδαλα σε σκόνη με τη βοήθεια του μούλτι μας.

Βήμα2

Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη (τα 6 φλιτζανάκια του καφέ) μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Έπειτα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη βανίλια, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ, Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Κάστανο

Βήμα3

Σε ένα ποτηράκι βάζουμε το κονιάκ και διαλύουμε σε αυτό τη σόδα. Προσθέτουμε το μείγμα στη ζύμη μας.

Βήμα4

Χτυπάμε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ και στη συνέχεια, προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα. Στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ αναμειγνύουμε καλά το μείγμα μας για να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Βήμα5

Βουτυρώνουμε μία στρόγγυλη φόρμα 32 εκατοστών (ή μία τετράγωνη αλουμινένια φόρμα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη χαμηλή σχάρα στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου. Μετά τα πρώτα 25 λεπτά ελέγχουμε αν ψήθηκε η αμυγδαλόπιτα τρυπώντας τη με ένα ξυλάκι για σουβλάκι.

Δείτε επίσης:  Μηλόπιτα της Άννας

Βήμα6

Αμέσως μόλις βγάλουμε την αμυγδαλόπιτα από το φούρνο και ενώ περιμένουμε να κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και μετράμε 5 λεπτά. Το σιρόπι μας είναι έτοιμο.

Βήμα7

Αν δεν μας βολεύει για το σιρόπιασμε η φόρμα στην οποία ψήσαμε την αμυγδαλόπιτα την ξεφορμάρουμε σε ένα τάπερ. Κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι την χλιαρή αμυγδαλόπιτα.

Δείτε επίσης:  Κεράσματα ινδοκάρυδου

Βήμα8

Για να σερβίρουμε προσθέτουμε πάνω σε κάθε κομμάτι αμύγδαλο φιλέ και αν θέλουμε σιρόπι σοκολάτας ή παγωτό.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 8
Βαθμολογίστε τη συνταγή

8 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες