Αλμυρό Κέικ

2014-03-19
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 φαρίνα απ
  • 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γραμμάρια σπορέλαιο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • 200 γραμμάρια διάφορα κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας
  • 2 μικρά λουκάνικα κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το βούτυρο και το σπορέλαιο για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

Δείτε επίσης:  Χιονισμένο Κέικ

Βήμα2

Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε τη φαρίνα με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το μείγμα σιγά σιγά στο μίξερ. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιόμορφη ζύμη.

Βήμα3

Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη φέτα, τα λουκάνικα, το μπέικον και τα κίτρινα τυριά. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη ζύμη σε μία βουτυρωμένη φόρμα για κέικ.

Δείτε επίσης:  Καλοκαιρινή Ροδακινόπιτα

Βήμα4

Ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Το κέικ μας είναι έτοιμο όταν τρυπώντας το με μία οδοντογλυφίδα αυτή βγαίνει στεγνή.

Βήμα5

Αφού ψηθεί αφήνουμε το κέικ εκτός φούρνου για 10 περίπου λεπτά και κατόπιν, ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα. Μπορεί να αποτελέσει το ιδανικότερο κρύο ορεκτικό για έναν μπουφέ.

Δείτε επίσης:  Χοιρινή Τηγανιά με Πιπεριές και Μανιτάρια
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(3.9 / 5)

3.9 5 10
Βαθμολογίστε τη συνταγή

10 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες