Αλμυρές μπουκίτσες με κανταΐφι

2013-08-08
  • Servings : 16
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κανταΐφι
  • ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 100 γραμμάρια γκούντα τριμμένο ή άλλο κίτρινο τυρί
  • 50 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • ρίγανη
  • λίγο πιπέρι
  • 16 ατομικά φορμάκια

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, ανοίγουμε ("ξεμαλλιάζουμε") το κανταΐφι πάνω στον πάγκο μας. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και ρίγανη στο κανταΐφι και το τρίβουμε με τα χέρια μας για να πάει παντού το ελαιόλαδο.

Δείτε επίσης:  Cupcakes λεμονιού με τζίντζερ και λευκή σοκολάτα

Βήμα2

Το χωρίζουμε σε 16 λωρίδες και με την κάθε μία δημιουργούμε από μία φωλιά σε κάθε ατομικό φορμάκι. Τα φορμάκια καλό είναι να τα αλείψουμε με λίγο ελαιόλαδο πριν ξεκινήσουμε να δημιουργούμε τις φωλιές.

Βήμα3

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τη φέτα, με το γκούντα, το τυρί κρέμα και ένα σφηνάκι ζεστό νερό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο πιπεράκι και ανακατεύουμε πάλι. Γεμίζουμε την κάθε φωλιά με γέμιση και από πάνω βάζουμε λίγη ντομάτα.

Δείτε επίσης:  Ποπ-κορν

Βήμα4

Ψήνουμε τις φωλιές στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Ο ιδανικότερος τρόπος σερβιρίσματος είναι να είναι ζεστές οι φωλιές μας, αλλά τρώγονται ευχάριστα και κρύες.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 16
Βαθμολογίστε τη συνταγή

16 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες