Φιλέτο Ψαριού με μυρωδικά και σάλτσα λαδολέμονου

2013-01-26
  • Servings : 3
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 500 γραμμάρια φιλέτο ψαριού κατά προτίμηση βακαλάο
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 φυλλαράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • λίγο αλάτι
  • 4 με 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Στραγγίζουμε το φιλέτο μας και ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το μαϊντανό και το σκόρδο.

Δείτε επίσης:  Η Γαριδομακαρονάδα του Σταύρου

Βήμα2

Λιώνουμε το σκόρδο μέσα στο χυμό λεμονιού, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Βήμα3

Τοποθετούμε το φιλέτο μας σε ένα ταψάκι ή σε μια γάστρα.

Βήμα4

Περιχύνουμε με το μείγμα το φιλέτο και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τον άνηθο και το μαϊντανό προσέχοντας να πάνε παντού.

Βήμα5

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το φιλέτο μας.

Δείτε επίσης:  Θράψαλα Κοκκινιστά

Βήμα6

Μόλις είναι έτοιμο το φιλέτο ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας.

Βήμα7

Σε ένα ποτηράκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού τη μουστάρδα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 9
Βαθμολογίστε τη συνταγή

9 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες