Τάρτα με Ροδάκινο και Φρούτα Εποχής

2013-05-26
  • Servings : 24
  • Χρόνος προετοιμασίας : 3:00 h
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

για τη βάση

4 αυγά

4 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι

4 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

επιπλέον

2 φακελάκια ζελέ ροδάκινο

σιρόπι από κομπόστα ροδάκινο ή άλλο σιρόπι

κομμάτια ροδάκινου από κομπόστα ή φρέσκα

φράουλες, κεράσια

2 φακελάκια σαντιγί

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά ετοιμάζουμε τη βάση για την τάρτα μας.Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε τη ζύμη σε μία βουτυρωμένη στρόγγυλη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα.

Δείτε επίσης:  Cheesecake Ροδάκινο

Βήμα2

Μόλις ψηθεί η βάση μας την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και κατόπιν την ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα. Όταν κρυώσει τελείως την κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι σε 2 κομμάτια. Όσο περιμένουμε να κρυώσει ετοιμάζουμε το ζελέ ροδάκινο σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου μία ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Δείτε επίσης:  Παγωτό της μαμάς

Βήμα3

Τοποθετούμε το κάθε κομμάτι βάσης σε μια πιατέλα και με ένα πινέλο τα σιροπιάζουμε. Έπειτα, χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και κατόπιν, την απλώνουμε πάνω σε κάθε βάση.

Βήμα4

Κόβουμε ψιλές φέτες ροδάκινο και τις τοποθετούμε στη μέση κάθε τάρτας. Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τα κεράσια, βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και ψιλοκόβουμε τις φράουλες. Αραδιάζουμε τα κεράσια και τις φράουλες στις τάρτες μας.

Δείτε επίσης:  Γλυκό της στιγμής!

Βήμα5

Μόλις αρχίσει να πήζει το ζελέ το απλώνουμε πάνω σε κάθε τάρτα. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 3 ώρες περίπου πριν σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 23
Βαθμολογίστε τη συνταγή

23 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες