Λικέρ Κεράσι

2013-05-29

Υλικά

  • 1 κιλό κεράσια μαύρα και γλυκά
  • 700 ml περίπου βότκα ή κονιάκ
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη (2 φλιτζάνια του τσαγιού περίπου)

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, πλένουμε τα κεράσια και με το ειδικό εργαλείο ή με μία φουρκέτα αφαιρούμε τα κουκούτσια. Συγκεντρώνουμε και τον χυμό που θα βγει από τα κεράσια.

Δείτε επίσης:  Φυσικός Χυμός Καλοκαιρινών Φρούτων

Βήμα2

Σε ένα μεγάλο βάζο βάζουμε λίγα λίγα κεράσια και ζάχαρη μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Δηλαδή δημιουργούμε στρώσεις από κεράσια και ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό από τα κεράσια που συγκεντρώσαμε και τη βότκα ή το κονιάκ και καλύπτουμε τα κεράσια.

Βήμα3

Τέλος, προσθέτουμε την κανέλα κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε στον ήλιο για 40 μέρες περίπου. Που και που ανακινούμε το βάζο για να βοηθήσουμε τη ζάχαρη να λιώσει.

Δείτε επίσης:  Υπέροχο Μπισκοτογλυκό!!

Βήμα4

Μετά τις 40 μέρες σουρώνουμε το λικέρ μας μέχρι να βγαίνει καθαρό το υγρό και στη συνέχεια το αποθηκεύουμε σε ένα μεγάλο μπουκάλι. Όσο περισσότερο κάτσει το λικέρ μας τόσο πιο εύγευστο γίνεται!!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(3.9 / 5)

3.9 5 26
Βαθμολογίστε τη συνταγή

26 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες