Κορμός Ψυγείου

2013-05-22
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 5:00 h

Υλικά

  • 400 γραμμάρια μπισκότα πτι-μπερ
  • 1/2 ποτήρι άχνη ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 φλιτζάνι καρύδια ή γλυκά του κουταλιού
  • 1 κουβερτούρα
  • 3/4 του φλιτζνιού του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • λίγο γάλα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το κακάο και την άχνη με το σύρμα. Κατόπιν βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα για 1 δευτερόλεπτο, τα σπάμε και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας.

Δείτε επίσης:  Βάφλες της Λένας

Βήμα2

Προσθέτουμε στο μείγμα τα καρύδια κοπανισμένα. Ζυμώνουμε καλά με το χέρι μας μέχρι να γίνει εύπλαστη και να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.

Βήμα3

Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα ή σε ένα αλουμινόχαρτο πάνω σε μια πιατέλα, της δίνουμε σχήμα σαν σαλάμι (ρολό).

Βήμα4

Βάζουμε τον κορμό στην κατάψυξη να παγώσει και την επόμενη μέρα θα τελειώσουμε το γλυκό μας. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε τον κορμό πάνω στην πιατέλα.

Δείτε επίσης:  Κέικ η Φωλιά του Πορτοκαλιού

Βήμα5

Για την επικάλυψη σοκολάτας λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα αποσύρουμε από τη φωτιά και καλύπτουμε όλην την επιφάνεια του κορμού.

Βήμα6

Αφήνουμε λίγο τον κορμό να κάτσει εκτός ψυγείου (για 15 λεπτά μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα) και στη συνέχεια βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.

Δείτε επίσης:  Πάστα Φλώρα και Lemon Pie
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 37
Βαθμολογίστε τη συνταγή

37 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες