Κολοκυθοκεφτέδες της Γιαγιάς

2013-06-23
  • Servings : 40
  • Χρόνος προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος μαγειρέματος 7m

Υλικά

  • 2 ποτήρια εσωτερικό από πράσινο κολοκύθι τριμμένο
  • 1 ποτήρι φέτα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 8 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
Δείτε επίσης:  Σπιτικά Πατατάκια

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, αδειάζουμε τα κολοκύθια και κρατάμε μόνο το εσωτερικό τους. Περνάμε το κολοκύθι από τον πολυκόφτη 2-3 φορές. Αφήνουμε το τριμμένο κολοκύθι σε ένα τρυπητό μπολ μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά του. Στη συνέχεια, στύβουμε το κολοκύθι και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Βήμα2

Προσθέτουμε τη φέτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φρυγανιά. Ζυμώνουμε καλά και έπειτα, προσθέτουμε λίγη λίγη φρυγανιά. Σταματάμε να προσθέτουμε φρυγανιά μόλις δούμε ότι μπορούμε να πλάσουμε το μείγμα μας.

Δείτε επίσης:  Κεφτεδάκια Βοιωτίας

Βήμα3

Πλάθουμε τους κεφτέδες μας σε ότι σχήμα θέλουμε. Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά. Περνάμε τους κεφτέδες από το αλεύρι και στη συνέχεια τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Συνοδεύουμε τους κολοκυθοκεφτέδες με ντιπ γιαουτιού ή τζατζίκι.

Εδώ θα βρείτε την συνταγή για το σπιτικό τζατζίκι

Εδώ θα βρείτε την συνταγή για το ντιπ γιαουρτιού
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 25
Βαθμολογίστε τη συνταγή

25 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες