Καρμπονάρα

2013-01-26
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια κοφτά ή σπαγγέτι
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 με 5 φέτες μπέικον ή ζαμπόν
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • μπόλικο πιπέρι
  • αρκετή ρίγανη
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και κατόπιν τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό μπολ.

Βήμα2

Μετά τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και ανακατεύουμε.

Δείτε επίσης:  Τραχανάς με ντομάτα

Βήμα3

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε το μπέικον ή το ζαμπόν και το κρεμμυδάκι και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο για μερικά λεπτά.

Βήμα4

Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ελάχιστο αλάτι ( γιατί βάλαμε στα μακαρόνια ), το πιπέρι και την ρίγανη και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει μέχρι να δέσει καλά.

Δείτε επίσης:  Μακαρονάδα Λαχανικών!!

Βήμα5

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και στολίζουμε με ένα κλωναράκι μαϊντανό.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 7
Βαθμολογίστε τη συνταγή

7 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες