Εύκολη Πρασόπιτα

2013-12-07
  • Servings : 16
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m

Υλικά

 

για τη ζύμη

– 400 γραμμάρια αλεύρι περίπου
– 50 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
– 150 ml γάλα
– 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
– μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

για τη γέμιση

– 200 γραμμάρια gouda τριμμένο
– 300 γραμμάρια πράσα
– 100 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
– 3 αυγά χτυπημένα
– 150 ml κρέμα γάλακτος
– 100 ml τυρί κρέμα
– λίγο αλάτι
– λίγο πιπέρι
 

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη καλά εκτός από το αλεύρι (με το χέρι). Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας (μπορεί να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε όλο το αλεύρι).

Βήμα2

Τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για ένα 10λεπτο. Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν αφού τα έχουμε καθαρίσει και τα έχουμε ψιλοκόψει.

Βήμα3

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα 100 γραμμάρια κασέρι, τα χτυπημένα αυγά, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το ζαμπόν το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα4

Ανοίγουμε τη ζύμη λίγο και τη στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Ότι περισσεύει γύρω γύρω το στρίβουμε με τα χέρια μας δημιουργώντας σχέδιο περιμετρικά της πίτας μας. Ρίχνουμε τα πράσα πάνω στη ζύμη και έπειτα ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση.

Βήμα5

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 100 γραμμάρια κασέρι και βάζουμε την πίτα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.

Βήμα6

Σερβίρεται ζεστή αλλά και κρύα και είναι ιδανική για μπουφέ!

 
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.9 / 5)

4.9 5 9
Βαθμολογίστε τη συνταγή

9 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες