Γλυκό Σύκο

2013-05-27
  • Servings : 35
  • Χρόνος προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Αγαπημένο γλυκό συκαλάκι με απίστευτο άρωμα! Καλό είναι να το φτιάχνουμε μέχρι τα μέσα Μαίου κάθε χρόνο γιατί μετά τα σύκα «σποριάζουν!

Υλικά

  • 30-35 σύκα αγουρωπά
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κουταλιά γαλαζόπετρα
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξινό
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό. Βάζουμε τα σύκα να βράσουν σε μία μεγάλη κατσαρόλα με τη γαλαζόπετρα και νερό που να τα σκεπάζει για 10 λεπτά.

Δείτε επίσης:  Γλυκό Καρυδάκι

Βήμα2

Πετάμε το νερό και ξεπλένουμε πολύ καλά τα σύκα. Έπειτα, βάζουμε τα σύκα και νερό πάλι στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10-12 λεπτά. Πετάμε πάλι το νερό και επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά το βράσιμο.

Βήμα3

Στραγγίζουμε τα σύκα και κόβουμε με ένα μαχαίρι από το κάτω μέρος τους το μαύρο σημείο. Έπειτα, με ένα πιρούνι τα τρυπάμε σε 2-3 σημεία. Κατόπιν, με τα χέρια μας τα πιέζουμε για να φύγει όλο το ζεστό νερό που έχουν μέσα.

Δείτε επίσης:  Γλυκό Φυρίκι

Βήμα4

Βάζουμε 2 ποτήρια νερό σε μία κατσαρόλα και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και μόλις λιώσει όλη η ζάχαρη προσθέτουμε τα σύκα και το ξινό. Ξαφρίζουμε καλά όποτε χρειάζεται με ένα στεγνό κουτάλι.

Βήμα5

Αφήνουμε το γλυκό μας να βράσει μέχρι να δέσει στο σιρόπι του και να βγάζει χοντρές φυσαλίδες στο κέντρο. Προσθέτουμε τη γλυκόζη και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Δείτε επίσης:  Γλυκό Κεράσι 2ος τρόπος

Βήμα6

Βάζουμε σε ένα πιατάκι λίγο σιρόπι και αν μόλις κρυώσει στέκεται, το σιρόπι μας έχει δέσει. Τέλος, βάζουμε το γλυκό μας σε βάζα.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 13
Βαθμολογίστε τη συνταγή

13 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες