Γλυκό Κεράσι

2013-05-23

Υλικά

  • 2 κιλά κεράσια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 και 1/2 ποτήρι νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε πολύ καλά τα κεράσια και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Με μία φουρκέτα αφαιρούμε τα κουκούτσια προσεκτικά.

Βήμα2

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη και βράσει το σιρόπι για 5-7 λεπτά προσθέτουμε τα κεράσια και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε σιγανή φωτιά. Με ένα στεγνό κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται.

Δείτε επίσης:  Μπανόφι (Banoffee pie)

Βήμα3

Αφήνουμε το γλυκό μας να δέσει στο σιρόπι του και μόλις κρυώσει το τοποθετούμε σε βάζα. Τα βάζα που θα βάλουμε το γλυκό μας πρέπει να είναι στεγνά γι' αυτό τα σκουπίζουμε με χαρτί.

Βήμα4

Για να ελέγξετε αν το σιρόπι έδεσε μπορείτε να κάνετε το εξής: να στάξετε με ένα κουταλάκι μία σταγόνα από το σιρόπι στο νύχι σας και να δείτε αν στέκεται. Τότε το σιρόπι μας έχει δέσει!

Δείτε επίσης:  Κέικ Μπανάνα
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 19
Βαθμολογίστε τη συνταγή

19 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες